Değerli Meslektaşlarımız,

Özel Sağlık Meslek Liseleri bu günlerde onların açılmasına izin veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın da  dikkatini!!! çekmiş durumda. Ne yazıklanılacak bir durum değil mi?

THD olarak bu durumlara yorum getirmiyoruz.  İster kamu okullarında  ister özel okullarda  olsun,   meslek lisesi  düzeyde hemşire yetiştirilmesini neden istemediğimizi gerekçeleriyle ve neden –sonuç ilişkileriyle defalarca  her ortamda açıkladık. Bu düzeyde ki okulların tamamının kapatılması için mücadelemize devam ediyoruz.

Ancak, facebook’dan  bir kişinin bu konuya ilişkin  yorumunda yer verdiği bir saptamayı sizlerle paylaşmadan edemeyeceğiz: “Bir kapitalist, gölgesini satamadığı ağacı keser…”

Sağlık meslek lisesi hemşirelik programları + temel mesleki eğitimi hemşire olmayanların uzaktan eğitimle hemşirelikte lisans tamamlama gayretleri (Sağlık Teknikerleri) THD’ nin hukuki girişimlerde bulunduğu konulardır. Süreç geç ve güç ilerliyor. Gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.

Saygılarımızla.

16 Temmuz 2013