THD İzmir Şubesi SOMA ziyareti

Sayın THD Genel Merkez,

14 Mayıs 2014 tarihinde Çarşamba günü, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube olarak Soma' ya gittik. Öncelikle Soma Devlet Hastanesine gitmek istedik. Ancak hastane önü ve girişi hem çok kalabalıktı hem de her yerde polis bariyerleri vardı. İçeri girmekte biraz zorlandık. Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Başhekimle görüştük. Türk Hemşireler Derneği olarak kendimizi tanıttık, meslektaşlarımızın ve halkın acılarını paylaştığımızı, kendilerine destek olmak için geldiğimizi belirttik. Genel olarak hastaneye getirilen hastalarla ve destek olabileceğimiz konularla ilgili bilgi aldık. Ziyaret ve desteğimizin onlara güç verdiğini belirttiler. Mevcut kriz süreci boyunca hemşire sayısı konusunda sıkıntıları olmadığını, hastanenin diğer yataklı servislerinde hizmet vermediklerini sadece acile hasta kabulü yaptıklarını belirtttiler. Hastanede o an yatan herhangi bir yaralının olmadığını, yaralıların direkt daha büyük hastanelere sevkedildiği bildirildi. Sonrasında acil serviste çalışan meslektaşlarımızı ziyaret ettik, herbirine kendimizi tanıtıp, taziyelerimizi sunduk. İletişim bilgilerimizi verdik, hangi konuda destek isterlerse çekinmeden istedikleri saatte arayabileceklerini söyledik, onları dinledik, duygularını ifade etmeleri için destekledik. Acil servis boştu, ambulanslar birkaç defa maden ocağında çalışanların fenalaşan yakınlarını getirdi. Tüm çalışanlar çok memnun oldular, desteğimiz için teşekkür ettiler. Hastane bahçesindeki madencilerden haber bekleyen ailelerle konuşup, destek olmaya çalıştık. Aileler çok çaresiz ve perişandı. Orda gördüklerimizi, yaşanan acıyı tarif etmek, yazıya dökmeye çalışmak çok zor.

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi

857 Sokak Sok.No.3 Salih Ağa İşhanı  Buro No:406