Ermenek’te ki Maden Kazası

THD Karaman Şube Yönetim Kurulundan iki meslektaşımızın Karaman/ Ermenek’te ki  maden kazası ile ilgili olarak 2 Kasım 2014 günü TTB Merkez Konsey ve TTB Karaman Odasından temsilcilerle birlikte  kaza yerine yaptığı ziyaretten iki fotoğraf.

Bu ziyarette ki amaç, tıpkı önlenebilir hastalıklardan ölümlerde olduğu gibi, önlenebilir kazalardan ölümlerin de  ne denli acı verici  ve kabullenilemez olduğunu kaza mahallinde bulunan yetkililerle, basın mensupları ile paylaşmak, hükümetten gerekli önlemlerin alınmasını istemek ve su altında kalan maden işçilerinin aileleri ile görüşmekti. Ailelerle görüşme  alınan önlemler nedeniyle mümkün olamamıştır. Ancak, ekip Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşmüştür. Görüşmenin ayrıntılı raporu THD Genel Merkeze iletildi. Ermenek Ziyareti Raporu...
Bilgilerinize.

04.11.2014

MERS VE EBOLA

Değerli Meslektaşlarımız,

Middle  East Respiratory  Syndrom (Etken Korona Virüs)  MERS-CoV= Orta Doğu Solunum Sendromu  adını taşıyan  hastalık ile Ebola  Virüsü Hastalığı  hakkında bilgi alabileceğiniz beş önemli bağlantıyı önemi nedeniyle bilgilerinize sunarız.

www.seyahatsagligi.gov.trn

www.hider.org.tr

www.klimik.org.tr

www.infeksiyon.org

www.ekmud.org.tr

AÇIKLAMA

Geçen hafta bazı televizyonlarda Diyarbakır’da ki Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hekimin bir hemşireyi bıçakla yaraladığı konusunda ki haber yeni olmayıp bundan yaklaşık 1 ay öncesinde gelişmiş bir olaydır. Olaydan sonra doktor ve hemşirenin yakınlarının araya girmesiyle “barış” tesis edilmiş ve böylece olay basına ve yargıya intikal etmemiştir.

Ancak, geçen hafta adı geçen doktorun bu sefer hastane müdürüne yönelik saldırısı üzerine olay TV’lerde bir ay önce ki olayla birlikte “yeni bir olaymış gibi” yer almıştır.

Doktorun çalıştığı hastane ile ilgili olarak basında yer alan açıklamaları doğruluğu tartışma götürür olmakla birlikte dikkat çekicidir.

Ailelerin araya girerek olayı kapatması dikkat çekici ayrı ve önemli bir diğer konudur.

Temel sorun şiddettir ve nasıl çözümleneceği konusu yanıt beklemektedir.

Meslektaşlarımız tarafından maruz kaldıkları olaylar THD WEB sayfasında yer alan (www.thder.org.tr) THD Şiddet Hattına iletildiği taktirde Hukuk Bürosu aracılığı ile duruma hukuksal yönden müdahalenin yollarını aradığımızı tekrar hatırlatmak isteriz.

20.10.2014

GAZZE-FİLİSTİN

Orta-Doğu/ Gazze-Filistin olaylarına  tepki. THD’nin  imzaladığı metin ile Uluslar arası Hemşirelik Konseyine gönderilen bu metne iliştirilmiş üst yazı….

25 Temmuz 2014

Duyuru:

Sağlık Emekçisi Dr. Ersin Arslan’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Ailesine ve sağlık camiasına baş sağlığı dileriz.

19 Nisan 2012

Saat 18:00

THD İnternet bağlantısında  18-19 Nisan 2012 günleri arasında yaşanan sorun nedeniyle özür dileriz.

Yine Saldırı, Yine Acı!

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Dr. Ersin Arslan’ın, son üç aydır akciğer kanseri tanısıyla izlediği  80-85 yaşları arasındaki hastasının dün hayatını kaybetmesinden sonra, bu gün öğle saatlerinde hastanın 16 yaşındaki torunu tarafından hastane içerisinde bıçaklı saldırıya uğrayıp ölümcül derecede yaralar alarak hayatının tehlikeye girmiş olmasını derin bir üzüntü ile karşıladık.

Sağlık çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine yönelik olarak giderek artan saldırıların nedenlerinin  bir an önce araştırılarak çözüm üretilmesini diler, konuyla ilgili her etkinlikte THD olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmekten geri durmayacağımızı bildirir, sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

17 Nisan 2012

12.05.2010 16:29:14 12 Mayıs Hemşirler Günü Tv Programları

TRT Ankara Radyosu 105.6 11 Mayıs 2010 Salı Saat: 13:00-14:00 Programın Adı: Şehrin Nabzı Konuk: Hatice Uçak